środa, 23 marca 2016

Jak zrobić kiszone cytryny ... i po co je robić

![](http://i0.spryciarze.pl/thumbs/2016/03/640x480/74240.jpg) Dziś kolejny dziwny i nietypowy przepis. Kiszone cytryny! Gdy pierwszy raz usłyszałam o tym dziwnym pomyśle aby ukisić oczywiście do razu chciałam go wypróbować. Z drugiej jednak strony trochę mnie ten pomysł dziwił i wydawał się troszkę bez sensu! Po co kisić cytrynę? Przecież sama w sobie jest wystarczająco kwaśna! Słuchajcie! Ukiszona cytryna ma niesamowity cytrynowy smak! Mega skoncentrowany smak cytrynowy - naprawdę. Wystarcz odrobina takie skórki aby przyprawić jakieś danie! Kiszone cytryny robi się bardzo prosto. Potrzebne są cytryny (najlepiej takie niewoskowane i nie pryskane żadnymi konserwantami itp). Poza całymi cytrynami są potrzebne także cytryny z których wyciśniecie sok, potrzebne jest sporo soku. trzecim składnikiem niezbędnym jest sól. I to właściwie tyle, nie potrzeba nic więcej aby uzyskać najlepszy na świecie cytrynowy, naturalny aromat. Wykorzystuje się skórkę z takich kiszonych cytryn, można ją dodawać do kurczaka, świetnie też sprawdza się jako dodatek do ciast! Taka kiszona skórka w smaku jest słona, ale mimo to nadaje ciastom ganiany cytrynowy aromat!

URL: http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-kiszone-cytryny-i-po-co-je-robic

0 komentarze(y):

pychoty :: smaczności :: delicje ::: palce lizać   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP