poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Paluszki grissini – włoski smak

Paluszki grissini – włoski smak

Chrupiące paluszki grissini pochodzą z Piemontu, ale dzisiaj można znaleźć je na stołach całego świata. W piekarniach Turynu i okolic wypiekane są dwa rodzaje grissini:- tradycyjne, zwane stirati – długie i cienkie o regularnym kształcie- mniej znane, zwane rubata – krótsze, grubsze, o nieregularnym kształcie. Rodzinną miejscowością grissini rubata jest podturyńskie Chieri.

Więcej na http://www.otopr.pl/pr/-paluszki-grissini--wloski-smak,art,28383.html

2012-08-06 13:31:00.00

URL: http://www.otopr.pl/pr/-paluszki-grissini--wloski-smak,art,28383.html

0 komentarze(y):

pychoty :: smaczności :: delicje ::: palce lizać   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP