sobota, 15 maja 2010

sernik na zimno

Składniki:

biszkopt lub dowolne herbatniki albo biszkopciki,
½ kg niekwaśnego sera białego,
puszka brzoskwiń,
3 łyżki żelatyny,
¾ kubka śmietany tortowej,
ok. ½  szkl. cukru  pudru (do smaku),
aromat,
2-ie galaretki.

Zmielony ser połączyć z sokiem z brzoskwiń. Do tego dodać cukier, zapach i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Dokładnie wszystko wymieszać na jednolita masę. Ubić śmietanę i połączyć z masą serową bardzo delikatnie mieszając (do połączenia składników). Wyłożyć masę na wcześniej przygotowany spód (biszkopt lub ciastka) i odstawić do stężenia. Na wierzch wyłożyć brzoskwinie i zalać galaretką.

0 komentarze(y):

pychoty :: smaczności :: delicje ::: palce lizać   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP