sobota, 15 maja 2010

puszysty sernik

Składniki:

na ciasto:
1 i ½ szkl. mąki,
10 dag margaryny,
1 jajko,
3 łyżki cukru pudru,
3 łyżki kwaśnej śmietany,
1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia,

na masę serową:
1 kg zmielonego sera,
2 cukry waniliowe,
2 budynie śmietankowe,
½ szkl. oleju,
½ szkl mleka,
1 całe jajko,
4 żółtka,
1 szkl. cukru.

Ciasto dobrze wyrobić i obłożyć blachę wraz z bokami. Jajko z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym ubić. Do ubitej masy dodawać stopniowo ser. Dobrze zmiksować. Następnie stopniowo dodawać mleko, wsypać budynie i wlać olej. Ubić białka na sztywno i dodać do masy serowej delikatnie mieszając do połączenia składników. Piec 50 min w temp 180 stopni celsjusza.

0 komentarze(y):

pychoty :: smaczności :: delicje ::: palce lizać   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP