środa, 19 maja 2010

pleśniak

Składniki:

na ciasto:  
1 kostka margaryny,
3 szklanki mąki,
4 jajka,
1 łyżka smalcu,
1 łyżka śmietany,
½ szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,

oraz:
dżem,
½ szklanki cukru,
czerwony kisiel.

Zagnieść ciasto z samymi żółtkami i podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao. Wyłożyć jedną porcje ciasta białego na blaszkę i posmarować ją dżemem. Posypać startym na tarce ciastem brązowym. Ciasto brązowe polać białkiem ubitym z ½ szklanki cukru i czerwonym kisielem. Na wierzch posypać startym ciastem białym. Piec 40 minut w temp ok. 150 stopni cesjusza.

0 komentarze(y):

pychoty :: smaczności :: delicje ::: palce lizać   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP