sobota, 15 maja 2010

gotowany sernik

Składniki:

na masę:
1 kg sera,
2 jajka,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
20 dag margaryny,
2 szkl. cukru,
2 łyżki mleka,
aromat,


na polewę:
15 dag margaryny,
15 dag cukru pudru,
2 łyżki wody,
2 łyżki kakao,


na ciasto:
½ kg mąki,
15 dag cukru,
15 dag margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
jajko,
4 łyżki kwaśnej śmietany.

Ciasto wyrobić, podzielić na dwa placki i oddzielnie upiec. Do sera dodać jajka, margarynę, cukier, aromat i wymieszać z mlekiem. Gotować przez 15 minut. Upieczone, wystudzone placki przełożyć masą i polać polewą z wymieszanych składników.

0 komentarze(y):

pychoty :: smaczności :: delicje ::: palce lizać   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP