piątek, 23 kwietnia 2010

cycuszki teściowej

Składniki:

6 białek,
1 niepełna szklanka cukru,
20 dag. wiórków kokosowych,
1 szklanka suchego maku,
masa karpatkowa,
1 puszka ananasów,
2 paczki okrągłych biszkoptów,
rodzynki,
trochę wódki,
2-ie dowolne galaretki.

Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać mak i wiórki i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę z pergaminem. Piec 40 min. Ugotować masę karpatkową. Do ostudzonej masy dodać pokrojone w kostkę ananasy, wymieszać i to wyłożyć na upieczone wcześniej ciasto. Do soku ananasowego dodać wódkę (wedle uznania i smaku) i zamoczyć na parę minut biszkopty (tak żeby troszkę się nasączyły). Tak przygotowane biszkopty ułożyć na masę. Na każdego biszkopta kładziemy jedną rodzynkę. I tak przygotowane ciasto zalewamy dwoma galaretkami. Bardzo dobre i ładnie wygląda.

0 komentarze(y):

pychoty :: smaczności :: delicje ::: palce lizać   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP