poniedziałek, 15 marca 2010

sznycle nadziewane twarożkiem i kiełkami

Składniki:

60 dag sznycli z indyka,
10 dag twarogu,

10 dag masła,

pęczek natki pietruszki,

garść kiełków rzeżuchy,

sól,

pieprz.


Natkę pietruszki umyć i posiekać. Nożyczkami pociąć kiełki rzeżuchy. Wymieszać wszystko z 5 dag masła i twarogiem. Doprawić pieprzem i solą. Sznycle umyć i osuszyć. Każdy z nich naciąć w środku nożem tak, by powstawała kieszonka. Napełnić sznycle kremem twarogowym i spiąć wykałaczką. Smażyć 10 do 15 minut z obu stron na pozostałym maśle. Podczas smażenia posypywać solą i pieprzem. Podawać odrazu po zdjęciu z patelni, z bagietką lub surówka.

0 komentarze(y):

pychoty :: smaczności :: delicje ::: palce lizać   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP